Chestshop

Op onze minecraft Survival en Skyblock server hebben wij de zogenaamde Chestshop plugin. Deze plugin zorgt ervoor dat spelers spullen kunnen kopen en verkopen, ook kunnen ze een eigen winkel maken. Dat is ideaal wanneer je geld nodig hebt om bijvoorbeeld claimblocks of items te kopen in de adminshop. Het maken van een shop is eigenlijk heel makkelijk, je hebt maar een paar dingen nodig.

     - Minimaal 1 Chest

     - Minimaal 1 Sign

     - Het item dat je wil verkopen

     - En een Gebouw voor je winkel

Voor ons deze uitleg willen we diamonds inkopen en verkopen. De prijs en het aantal kan je helemaal zelf bepalen, maar wanneer het item te duur is, is de kans kleiner dat mensen het kopen. We hebben 1 chest, 1 sign en we willen 15 diamonds als voorraad voor de winkel.

Onze eerste stap is het plaatsen van de chest

Nu kunnen we pas echt beginnen met het maken van de winkel. Er moet een sign geplaats worden bij de chest. De sign kan tegen de chest, erboven of ernaast geplaatst worden. In onze uitleg hebben we de sign boven de chest geplaatst.

gallery/rmgames - chestshop een winkel starten (3)

Met de eerste regel van de sign hoef je niks te doen, de plugin plaats daar automatisch je naam.

Op de tweede regel plaats je het aantal items dat je per click wil in/verkopen. Dat item kan je helemaal zelf bepalen, in onze uitleg willen we 1 item in/verkopen per keer.

gallery/rmgames - chestshop een winkel starten (4)

De derde regel beginnen we met een Hoofdletter B. Dat staat voor Buy (Kopen). Daarachter plaatsen we een spatie, na die spatie zet je een cijfer neer. Dat cijfer staat voor de prijs waarvoor jij het item verkoopt. In ons geval is dat 5.

gallery/rmgames - chestshop een winkel starten (5)

Het inkopen van items via je winkel is ook mogelijk, maar het is niet verplicht. Wanneer je toch de items wilt inkopen plaats je een spatie achter het cijfer waarvoor jij het koopt. Na die spatie plaats je een dubbele punt ( : ) Dan weer een spatie, en dan een hoofdletter S, wat voor Sell (Verkopen) staat. Dat geeft aan dat spelers hun item (bij ons een diamond) aan jou kunnen verkopen. Na de S plaats je weer een spatie gevolgd door een cijfer. Dat cijfer geeft de inkoop prijs aan, voor die prijs koop je een item van een speler. Bij ons is het 2 euro.

gallery/rmgames - chestshop een winkel starten (6)

Op de laatste regel plaats je de naam van het item dat je wilt verkopen, bij ons is dat een diamond, maar dat kan bijna elk item zijn.

gallery/rmgames - chestshop een winkel starten (7)

Als je dan op de done (Klaar) knop drukt krijg je als je het goed hebt gedaan een melding in de chat: shop succesfully created!

Als dat gelukt is kan je de chest vullen met de items die je wilt verkopen. Krijg je de melding niet in de chat? Controleerd dan of je alles goed hebt gedaan. Mocht je er dan nog niet uitkomen mag je het ons vragen via:

info@vexcraft.nl

Of vraag het een staff lid in de chat, we zijn altijd bereid je te helpen.

Mat_snacky 03-01-2020
gallery/rmgames - chestshop een winkel starten(1)
gallery/rmgames - chestshop een winkel starten (2)
gallery/rmgames - chestshop een winkel starten (3)