Griefprevention: hoe claim ik land

Griefprevention

gallery/griefprevention tutorial rmgames (5)

Dit is ons huisje, aan de hand hiervan laten we je zien hoe je je eigen huis claimt.

gallery/griefprevention tutorial rmgames (1)

Met /kit claim krijg je bijna alles wat je nodig hebt om te claimen. Het enige andere wat je nog nodig hebt zijn claimblocks, deze krijg je als je begint op de server, als je éen uur online bent of je kan ze kopen met /buyclaimblock (bedrag in geld).

gallery/griefprevention tutorial rmgames (2)

De volgende stap is het selecteren van 1 van de hoeken van de claim. Het selecteren van een hoek doe je door de golden shovel vast te houden (dan zie je ook hoeveel blokken je kan claimen) en met de rechter muisknop op het blok te drukken wat je als hoek van je claim wilt hebben. Als dat is gelukt zou het blok eruit moeten zien als een diamand.

gallery/griefprevention tutorial rmgames (3)

Dat doen we ook voor de hoek die er tegenover staat, houd er wel rekening mee dat de claim minimaal 10 bij 10 blokken moet zijn. De tegenoverstaande hoek kunnen we weer met de golden shovel en de rechter muisknop selecteren. Als het goed is veranderd het block in glowstone met golden blokken, en er verschijnt een bericht in de chat: claim created.

De glowstone en golden blokken geven de hoeken van de claim aan, die kan je ook weer aanpassen door de glowstone met een goldenshovel te selecteren en dan op een andere block met de rechter muisknop te drukken. Als je dan op een ander block drukt kan je je claim vergroten of verkleinen.

gallery/griefprevention tutorial rmgames (4)

Ook krijg je bij kit claim een stick, als je daarmee met de rechter muisknop op een blok drukt kan je zien of het blok is geclaimed.

Handige command:

Mat_snacky 21-01-2020


Stel, je bent actief aan het survivalen op de server. Dan wil je niet dat andere je gebouwen kunnen slopen, of erger de spullen in je chest kunnen stelen. Voor ons als staf is het niet mogelijk om bij te houden of er iets is gegriefd. Daarom hebben we de ‘griefprevention’ plugin ge installeert. Met de plugin kunnen spelers zelf terrein claimen waardoor andere het niet kunnen slopen. In deze tutorial leggen we je uit hoe je terrein claimt.

Handige commands:

/trust (username) hiermee kan je een andere speler toegang geven tot jouw claim

/abandonclaim hiermee kan je je claim verwijderen

/abandonallclaims hiermee verwijder je al je claimes